Vanilkový cukor
2 až 3
vanilkové struky si prerežeme, vyberieme vanilkový kaviár, dáme všetko do
misky. Pripravenú vanilku zasypeme 1 kg krupicového cukru a dobre
premiešame. Presypeme do uzatvárateľnej nádoby. Po 1 až 2 týždňoch môžeme cukor
používať. Pred použitím je dobré cukor premiešať. Vždy keď používam vanilku a
potrebujem z nej iba kaviár, tak struk si pridám do cukru pre jeho
intenzívnejšiu chuť a vôňu.
Vanilkový extrakt
0,5 l vodky
8 vanilkových
strukov
50 g kryštálového cukru
Rozrežte vanilkové struky na polovicu po celej
dĺžke. Naplňte uzatvárateľný sklenený pohár vodkou. Pridajte do vodky cukor.
Vložte vanilku tak aby bola ponorená. Pohár uzatvorte a uložte na tmavšie
miesto (nie do chladničky). Každé dva- tri dni potrasením premiešajte. Aby bol
extrakt hotový počkajte minimálne 2 mesiace. Extrakt postupne tmavne a
získava intenzívnu chuť. Optimálne je počkať cca 6 mesiacov. Výsledok
stojí za to :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára