Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme,
pridáme tymian, rozmarín a naložíme do olivového oleja. (je lepšie
naložiť si mäso deň dopredu).
Na krustu rozmixujeme petržlenovú vňať a citrónovú kôru, pridáme
soľ, korenie, toastový chlieb a znova rozmixujeme. Na záver pridáme pár
kvapiek olivového oleja.
Mäso prudko opečieme na panvici z obidvoch strán, potrieme dijonskou
horčicou a na vrch rozložíme bylinkovú krustu, vložíme do rúry, pečieme
pri teplote asi 180 °C 8-12 minút alebo použijeme vpichový teplomer na 54°C v strede panenky. Ja používam vpichový teplomer s ikea.
Zelené fazuľové struky oblanšírujeme cca 3 minúty a stužíme v ľadovej vode.
Očistíme si batáty a nakrájame. Ďalej si očistíme cibuľu nakrájame nadrobno. Do hrnca si dáme rozohriať olivový olej pridáme cibuľu opečieme do zlatista. Pridáme nakrájané batáty a zalejeme vodou. Dusíme do mäkka. Udusenú zmes prepasírujeme alebo rozmixujeme, pridáme trocha masla a smotany, dochutíme soľou.
Pred podávaním si opražíme na panvici na drobno nakrájanú oravskú slaninu, pridáme blanšírované struky, opražíme a dochutíme soľou a korením.
Môžeme podávať.
Nikdy by som nepovedal, že bravčová panenka, bataty a fazuľové struky so slaninkou môžu byť tak dobrá kombinácia. Odporúčam vyskúšať :)
Prajem dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára