Marinované bravčové rebrá
Suroviny:
domáce pomodoro /kečup/
dijonska horčica /plnotučná horčica/
olivový olej /rastlinný olej/
prelisovaný cesnak
drvená rasca
čierne korenie mleté
paprika sladká mletá
soľ
Všetky suroviny si zmiešame v miske. Ak máte radi štipľavé, môžete pridať chilli. Niektoré suroviny sa dajú nahradiť, ale samozrejme keď použijete kvalitnejšie suroviny aj výsledok je lepší. Rebierka vložíme do marinády a marinujeme minimálne 24 hodín. Zase platí pravidlo - čím dlhšie marinujeme tým lepší je výsledok. Môžeme marinovať aj 5 dní.
Rebierka si môžete upiecť na grile alebo v rúre. Ja som si rebierka upiekol v rúre spolu so zemiakmi, cibuľkou a rascou. Do zemiakov si môžete pridať cesnak, rozmarín alebo tymián.
Podávame so zeleninou, alebo so zeleninovým šalátom.
Ku grilovaním rebierkam podávame chlieb a kyslé pochutiny /sterilizované uhorky, baranie rohy, feferóny, šalát z kyslej kapusty, horčicu, .../
Prajem Vám dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára