V piatok sme mali návštevu ktorá mi prišla zablahoželať k meninám a tak som rozmýšľal čo dobré pre nich pripravím. Nakoniec vyhralo suflé podľa receptu od Emanuel Ridi. Je to výborný čokoládový dezert, rýchly a jednoduchý na prípravu, ktorý sa podáva hneď po jeho príprave ešte teplý. Kombinácia so zmrzlinou a ovocím dodáva tomuto čokoládovému dezertu ešte lepšiu a výraznejšiu chuť.
Čokoládové suflé
Suroviny:
250 g masla
100 g cukor kryštál
200 g čokolády na varenie
150 g hladkej múky
40 g kakaa
5 vajec
mrazená zmes lesného ovocia
červené víno
cukor
Keramické formičky na suflé si vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Vymiešame si vajcia s cukrom a medzi tým si rozpustíme maslo. Do vymiešaných vajec si postupne pridáme rozpustené maslo. Ďalej do vymiešanej hmoty pridáme rozpustenú čokoládu. Na koniec pridáme múku, kakao a premiešame. Čokoládovú hmotu dáme do pripravených formičiek a pečieme v teplovzdušnej rúre cca. 10 minút. Medzi tým ako sa nám pečie suflé si pripravíme ovocie. Lesné ovocie si dáme do panvice spolu s vínom a cukrom a necháme redukovať. Cukor do ovocia pridávame podľa chuti. Keď máme všetko hotové môžeme podávať. Ja som použil zmrzlinu Deluxe z LIDL - viď foto.
Dúfam že vám tento dezert bude chutiť tak ako mne a mojej návšteve. Prajem vám dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára