suroviny na brownie:
200 g masla
120 g horkej alebo várovej čokolády
100 g kr. cukru
50 g kakaa
250 g mascarpone
2 vajcia
2 ČL vanilkového extraktu
120 g hladkej múky
štipka soli
Rúru predhrejeme na 170 °C. Tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Maslo s čokoládou roztopíme v hrnčeku, necháme trocha vychladnúť a vmiešame cukor, kakao a soľ. V druhej miske vymiešame mascarpone, vajcia a vanilkový extrakt. Do tejto zmesi potom vmiešame čokoládovú zmes, zľahka premiešame a na koniec pridáme múku. Cesto nalejeme do pripravenej formy, uhladíme a pečieme 35 až 40 min (podľa typu rúry). Necháme vychladnúť v chladničke.
Čokoládové ganache:
200 g horkej čokolády alebo čokoládu na varenie
100 ml sladkej smotany
20 g masla
Čokoládu rozlámeme, dáme do rajničky spolu so smotanou a maslom. Necháme roztopiť. Všetko sa nám krásne spojí, vznikne nám poleva ktorú pri stálom miešaní trocha vychladíme.
Vznikne mám hustá poleva ktorú vylejeme na brownie.
Necháme vychladiť a môžeme si zamlsať :))) Môžete servírovať s malinovým alebo ovocným chutney, ktoré mi práve pripravila manželka. DOBRÚ CHUŤ :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára