Ďalšie jednoduché, rýchle, výborné a navyše tradičné slovenské jedlo. Možno sa budem opakovať ale v jednoduchosti je krása. Na toto jedlo potrebujete iba päť surovín:
/3 porcie/
300 g očistených, strúhaných zemiakov
300 g polohrubej múky
150 až 200 ml vody
200 g bryndze
300 g slaniny
soľ
Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu. Keď sa nám varí, pripravíme si cesto na halušky zo zemiakov, múky a vody /kto chce môže do cesta pridať aj vajce/. Vodu pridávame podľa potreby. Cesto dobre premiešame a cez sitko na halušky vhadzujeme do vriacej vody. Halušky premiešame, necháme zovrieť a keď vyplávajú na povrch scedíme. Slaninu si nakrájame na kocky a na panvici opečieme. Do misky si dáme bryndzu, vidličkou trocha rozmiešame a vložíme horúce halušky. Premiešame vareškou a môžeme so slaninou podávať. K haluškám môžeme podávať pohár zakysaného mlieka, alebo žinčice.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára