O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

nedeľa 27. decembra 2015

Čokoládové tortičky


Čokoládové tortičky

140 g práškového cukru
300 g masla 
40 g holandského kakaa
400 g hladkej múky
60 g mletých vlasškých orechov
2 žĺtky
2vanilkové cukry

Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto. Hotové cesto si vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm. Vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 190 °C asi 10 minút.
 

Čokoládový krém

600 ml mlieka
100 g čokolády na varenie
250 g masla
150 g práškového cukru

V 2/3 mlieka si rozvaríme čokoládu. V 1/3 mlieka si rozmiešame pudingy. Z čokoládového mlieka si uvaríme puding. Hotový puding si vychladíme vo vodnom kúpeli. Puding premiešavame aby sa nám nespravila na pudingu šupka. Maslo izbovej teploty si vymiešame s cukrom. Do vymiešaného masla postupne pridávame vychladnutý puding.

Čokoládové tortičky spájame čokoládovým krémom. Do stredu tortičky môžeme pridať višňový alebo ríbezľový džem.
 

 Hotové tortičky máčame v čokoládovej ganache poleve a ozdobíme podľa svojej fantázie alebo podľa inšpirácie napr na internete :)

Čokoládová ganache poleva

200 g čokolády na varenie
200 ml 33% smotany

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu zo smotanou.

Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára