O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

utorok 9. februára 2016

Špaldové fettuccine so špenátom, grilovanými cherry padajkami a lososom v cukete


 V nedeľu sme si pripravili jednoduché. zdravé a veľmi chutné jedlo. Domáce cestoviny sú úžasné. Vôbec sa to nedá porovnať s cestovinami z obchodu. Áno, aj ja si ich kupujem, ale keď je čas, tak určite preferujem domáce cestoviny.

Suroviny na cestoviny asi na 3 porcie:

200 g špaldovej múky
2 vajcia
trocha soli

Zo surovín si vypracujte cesto, rozdeľte na 5 až ž častí a vyvaľkajte na tenké dlhé pásy. Z pásov si spravíme v strojčeku na cestoviny fettuccine.

Ďalšie suroviny:

cuketa
losos
cherry paradajky
čerstvý listový špenát
šalotku
cesnak
parmezán
olivový olej
soľ
korenie

Do väčšieho hrnca si dáme variť vodu. Do vriacej vody si dáme soľ, a zblanšírujeme v nej špenát. Vodu necháme vrieť a odvaríme v nej i cestoviny. Losos si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Cuketu nakrájame po dĺžke na tenké plátky a obalíme s ňou lososa. V panvici si zohrejeme olivový olej a opražíme v nej losos a cherry paradajky. Losos a paradajky vyberieme na pech a dáme do vopred vyhriatej rúry na 120°C /rúru iba vyhrejeme a vypneme/ odpočinúť. Do panvice v ktorej sme mali losos si dáme na drobno nakrájanú šalotku, opražíme, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a zblanšírovaný špenát. Opražíme a pridáme čerstvo uvarené cestoviny. Dochutíme soľou, korením, čerstvými bylinkami a premiešame. Pri podávaní nastrúhame na cestoviny parmezán.
Je to chutné a ľahko stráviteľné jedlo.
Prajem dobrú chuť.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára