O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

nedeľa 28. februára 2016

Kačacie stehná na pomarančoch a jablkách s polentou.


Ďalší z nedeľných obedov.  Kačacie stehná pečené spolu z jablkami a pomarančmi. Nezvyklá kombinácia doplnená polentou a výsledok je výborné jedlo :)

Očistíme si 4 jablká a 4 pomaranče a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu si očistíme a nakrájame. Kačacie stehná /4ks/ narežeme na koži a osolíme z oboch strán. Na olivovom oleji si opražíme kačacie stehná. Vyberieme ich a do tuku dáme polievkovú lyžicu trstinového cukru a necháme skaramelizovať. Do karamelu pridáme cibuľu, dve vetvičky rozmarínu a trocha soli a opražíme. Ďalej pridáme jablká, pomaranče a trocha sušených brusníc, opražíme a všetko vylejeme na pekáč a na vrch naukladáme opečené kačacie stehná. Prikryjeme alobalom a pečieme na 160°C asi 1,5 h. Odokryjeme a pečieme ďalej na 180°C asi 1/2 h. 
Medzitým si pripravíme polentu. Do hrnca si dáme variť 600 ml vody. Keď sa nám voda zavarí, za stáleho miešania vsypeme 150 g polenty a dobre prevaríme. Na záver pridáme soľ, korenie, trocha masla na zjemnenie a dobre premiešame. Polentu vlejeme do tortovej formy vystlanej potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Vychladnutú polentu nakrájame na trojuholníky a opražíme na panvici. Tuk na opekanie polenty použijeme ten, ktorý sa nám vypiekol z kačacích stehien. 
Keď máme všetko hotové môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára