O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

pondelok 21. marca 2016

Cheesecake s mangovým želé


Typický americký dezert upravený podľa potreby, plus mangové želé a vznikne veľmi dobrý a svieži dezert.

Suroviny korpus:
250 g maslové sušienky /BEBE, sušienky Sedita, .../
120 g masla

Sušienky rozdrvíme a premiešame z maslom. 23 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozložíme a utlačíme na dno a boky formy. Rúru si zohrejeme na 180 °C a na spodok rúry dáme hlboký plech z horúcou vodou.

Suroviny na naplň:
600 g krémový syr / Philadelphia, Lučina, .../
200 g kyslá smotana
3 vajcia
1 žĺtok
250 g práškového cukru
2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
2 čajové lyžičky citrónovej šťavy

Syr s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým extraktom,a citrónovou šťavou dobre premiešame. Vajcia a žĺtok si rozmiešame zvlášť a potom postupne zamiešame do syrovej zmesi. Zmes vlejeme na sušienkový korpus a dáme cheesecake piecť. Pečieme cca 45 až 50 minút. Počas pečenie rúru neotvárame. Cheesecake necháme po upečení v rúre keď nám rúra vychladá, občas rúru otvoríme aby sme vypustili paru.

Suroviny na želé:
2 ks mango
3 polievkové lyžice vanilkového cukru
5 plátky želatiny
voda

Mango si očistíme a rozmixujeme na kašu. Mango dáme do odmernej nádoby do 750 ml dolejeme vodou. Túto zmes dáme do hrnca spolu s cukrom a dobre prevaríme. Želatinu si namočíme do studenej vody. Prevarenú zmes necháme trocha vychladnúť a do ešte teplej zmesi vložíme plátky želatiny a necháme ešte dobre vychladnúť. Mangovú zmes nalejeme na vychladnutý cheesecake a necháme 24 hodín v chladničke.
Prajem dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára