O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

nedeľa 31. januára 2016

Carpaccio z konfitovanej kačacej pečeňe s jablkovo-cibuĺovým chutney a zemiakovým pyré


Dnes som pripravil rýchly nedeľný obed. Bol veľmi chutný a nepotrebujete naň ani moc surovín.
kačacia pečeň
bravčová masť
jablká
cibuľa
zemiaky
maslo
mlieko
soľ
cukor
korenie
vývar
 
Očistíme si zemiaky a dáme variť. Zohrejeme si bravčovú masť /alebo kačaciu masť/ v rajnici, vložíme očistenú kačaciu pečeň a konfitujeme na miernom ohni asi 20 až 30 minút. Očistíme si cibuľu a jablká, nakrájame na kocky. Do panvice si dáme trocha masti z pečene ktorú konfitujeme, pridáme kryštálový cukor a karamelizujeme. Do karamelu pridáme cibuľu, opražíme do zlata a pridáme jablká. Podlejeme trochou vývaru a všetko spolu podusíme. Neskôr pridáme biele víno alebo calvados a redukujeme. Dochutíme soľou a korením. Z uvarených zemiakov si pripravíme pyré. Do zemiakov si pridáme maslo, mlieko a soľ. Zemiaky prepasírujeme alebo vymixujeme ručným šľahačom. Na záver môžeme pyré zjemniť sladkou smotanou. Pri podávaní pečeň nakrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme. Podávame z pyré a chutney.
Dobrú chuť.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára