O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

nedeľa 27. septembra 2015

Fazuľová polievka so zeleninou, klobásou a širokými rezancami


 Fazuľová polievka

Suroviny:
fazuľa biela
mrkva
petržlen
cibuľa
cesnak
olej
bravčové kosti /nemusia byť/
klobása
bobkový list
čierne korenie celé
nové korenie celé
paprika sladká mletá
hladká múka
soľ
petržlenová vňať
 široké rezance / z časových dôvodov som použil kupované, určite domáce sú lepšie :) /

Pred prípravou fazuľovej polievky si jeden deň vopred fazuľu namáčame v studenej vode.

Fazuľu dáme variť do hrnca v čistej vode. Keď máme bravčové kosti údené alebo neúdené dáme variť k fazuli. Ďalej pridáme bobkový list, čierne a nové celé korenie. Ja na korenie používam sitko na čaj, ale koreniny môžete zabaliť aj do obväzu a dať ich vyvariť do polievky. Po uvarení koreniny vyberiem a vyhodím. Očistíme si zeleninu nakrájame na kocky a keď máme fazuľu polomäkkú vložíme zeleninu ku fazuli. Na oleji si v panvici opečieme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na kocky nakrájanú klobásu, spolu opečieme a dáme do polievky. Pripravíme si zápražku. V rajnici na oleji opečieme múku do zlatista. Keď máme opraženú múku pridáme papriku /dlho nepražíme aby nám paprika nezhorkla/ premiešame a ihneď zalejeme studenou vodou. Dobre premiešame metličkou. Keď máme všetky suroviny uvarené vyberieme kosti /ak sme dali/ a polievku zahustíme zápražkou. Polievku prevaríme a dochutíme soľou, cesnakom a petržlenovou vňaťou/môžeme pridať aj trocha majoránky/. Podávame so širokými rezancami alebo s krupicovými haluškami.

Prajem dobrú chuť :)


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára