O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

streda 2. septembra 2015

Čokoládový brownie s čokoládovým ganache

Včera sme mali návštevu, ktorá prišla manželke blahoželať k narodeninám. Tak som pri tej príležitosti upiekol čokoládovú brownie tortu. Je to výborný dezert najmä pre čokoholikov a pre všetkých ktorí radi maškrtia. Všetkým veľmi chutila. Tu vám pridávam recept. Dúfam, že sa vám podarí a bude vám chutiť :)))








suroviny na brownie:

200 g masla
120 g horkej alebo várovej čokolády
100 g kr. cukru
50 g kakaa
250 g mascarpone
2 vajcia
120 g hladkej múky
štipka soli 
Rúru predhrejeme na 170 °C. Tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Maslo s čokoládou roztopíme v hrnčeku, necháme trocha vychladnúť a vmiešame cukor, kakao a soľ. V druhej miske vymiešame mascarpone, vajcia a vanilkový extrakt. Do tejto zmesi potom vmiešame čokoládovú zmes, zľahka premiešame a na koniec pridáme múku. Cesto nalejeme do pripravenej formy, uhladíme a pečieme 35 až 40 min (podľa typu rúry). Necháme vychladnúť v chladničke.




Čokoládové ganache:

200 g horkej čokolády alebo čokoládu na varenie
100 ml sladkej smotany
20 g masla





Čokoládu rozlámeme, dáme do rajničky spolu so smotanou a maslom. Necháme roztopiť. Všetko sa nám krásne spojí, vznikne nám poleva ktorú pri stálom miešaní trocha vychladíme.




Vznikne mám hustá poleva ktorú vylejeme na brownie.





Necháme vychladiť a môžeme si zamlsať :))) Môžete servírovať s malinovým alebo ovocným chutney, ktoré mi práve pripravila manželka. DOBRÚ CHUŤ :) 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára