O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

sobota 24. októbra 2015

Bravčová panenka s fazuľovými strukami a batatovým pyré



Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme tymian, rozmarín a naložíme do olivového oleja. (je lepšie naložiť si mäso deň dopredu).
Na krustu rozmixujeme petržlenovú vňať a citrónovú kôru, pridáme soľ, korenie, toastový chlieb a znova rozmixujeme. Na záver pridáme pár kvapiek olivového oleja.
Mäso prudko opečieme na panvici z obidvoch strán, potrieme dijonskou horčicou a na vrch rozložíme bylinkovú krustu, vložíme do rúry, pečieme pri teplote asi 180 °C 8-12 minút alebo použijeme vpichový teplomer na 54°C v strede panenky. Ja používam vpichový teplomer s ikea.

Zelené fazuľové struky oblanšírujeme cca 3 minúty a stužíme v ľadovej vode.
 

Očistíme si batáty a nakrájame. Ďalej si očistíme cibuľu nakrájame nadrobno. Do hrnca si dáme rozohriať olivový olej pridáme cibuľu opečieme do zlatista. Pridáme nakrájané batáty a zalejeme vodou. Dusíme do mäkka. Udusenú zmes prepasírujeme alebo rozmixujeme, pridáme trocha masla a smotany, dochutíme soľou. 

Pred podávaním si opražíme na panvici na drobno nakrájanú oravskú slaninu, pridáme blanšírované struky, opražíme a dochutíme soľou a korením.

Môžeme podávať. 
Nikdy by som nepovedal, že bravčová panenka, bataty a fazuľové struky so slaninkou môžu byť tak dobrá kombinácia. Odporúčam vyskúšať :)
Prajem dobrú chuť.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára