O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

sobota 24. októbra 2015

Kuracie prsia na prírodno s opekanými zemiakmi


 Tak a pridávam aj nejaké detské jedlo ktoré som robil pre nášho syna.

Kuracie prsia si nakrájame na mini rezne - kúsky a osolíme. Na olivovom oleji alebo prepustenom masle si opražíme do zlatista nakrájanú cibuľu pridáme kuracie kúsky, drvenú rascu, trocha korenia. Všetko opražíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Medzi tým si pripravíme trocha zápražky - v hrnčeku si na sucho opražíme 1 až 2 lyžice hladkej múky, do opraženej múky pridáme maslo, rozmiešame, dáme z varnej dosky dolu, zalejeme STUDENOU vodou a dobre rozmiešame. Podľa potreby kuracie kúsky zahustíme zápražkou, dochutíme soľou.
Zemiaky si očistíme, nakrájame, uvaríme a pred podávaním opečieme na olivovom oleji alebo prepustenom masle. Dochutíme soľou.
Môžeme podávať s ovocným kompótom. Náš malý gurmán k tomu jedol cherry paradajky - kompót nemusí :)
Dobrú chuť.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára