O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

pondelok 24. augusta 2015

Hospůdka u Štepána - Vojetice



Minulý týždeň sme s rodinkou dovolenkovali na Šumave. Navštívili sme viacero reštaurácií. Dnes by som Vám chcel predstaviť jednu z TOP, ktorú určite pri ďalšej návšteve Šumavy nevynecháme. Na tento podnik sme narazili na internete, keď sme hľadali informácie o Šumave. Manželka si pri prezeraní fotografií na ich stránke spomenula, že majitelia účinkovali v známej relácii Zdeňka Pohlreicha - Ano šéfe! Takže bolo jasné, že tento podnik musíme vyskúšať.

Na naše počudovanie bola reštaurácia plná ľudí. Možno by nebolo na škodu rezervovať si stôl vopred. Nato, že tam bolo naozaj plno, vládla tu príjemná atmosféra, žiaden ruch, buchot, vrava. Každý si vychutnával dobré jedlo. Reštaurácia je veľmi vkusne zariadená. Pri vstupe Vás privíta milý, profesionálny a trpezlivý personál. Tá trpezlivosť a hlavne porozumenie je pre nás dôležitá, keďže naše dieťa je jedno z tých živých neposedov. Napriek tomu, že ho neustále usmerňujeme, skrátka si ide stále to svoje. Preto nás potešilo aj to, že vedľa presklenej terasy sa nachádza malé detské ihrisko, kde sa mohol trochu pohrať a my sme ho mali stále na očiach.

Ja som si objednal hovädziu kližku (nožinu) s restovanou zeleninou a zemiakovou kašou.

 Manželka si pochutila na pomaly pečených hovädzích rebrách na tymiáne so šalotkou a cesnakom s domácim chlebom. Toto jedlo by som odporučil skôr mužom, pretože to bola veľká porcia mäsa.
Gurmán junior si vybral prírodný kurací rezeň so zemiakovou kašou. Pri tomto jedle nás prekvapila hlavne cena - 95,- Kč. Čo je v prepočte cca. 3,70 €.
Čo sa týka cien celkovo, boli sme prekvapení. Za veľmi chutné a kvalitne pripravené jedlo sme zaplatili asi toľko, čo na Slovensku v bežnom podniku, ale kvalitou sa to nedá ani porovnať. V knihe hostí, či na internete v recenziách sa niektorí zákazníci vyjadrovali k veľkosti porcií, či k tomu, že očakávali viac. My sme v podstate radšej neočakávali nič, o to viac sme boli milo prekvapení.


Náš zákazník - náš pán :-) 
  Reštaurácia sa nachádza v krásnou prostredí Šumavskej prírody. Je to trošku od ruky, ale kto chce, cestu si vždy nájde. Pri reštaurácii je aj malá záhradka, kde si majitelia pestujú zeleninu a bylinky. Niektoré rastlinky sú dokonca zasadené v kvetináčoch okolo terasy. V blízkosti je tiež biofarma Vojetice, kam sme s už z časových dôvodov a hlavne kvôli tomu, že začalo pršať nedostali.

Hospudka získala v šou Ano šéfe! plný počet hviezdičiek a aj  keď už odvtedy uplynulo dosť času, podľa mňa si ich stále zaslúžia. Myslím, že ten úsmev hovorí za všetko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára