O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

sobota 1. augusta 2015

Kysnutý kvet

Kysnutý kvet

 

CESTO:

500g hl.múky, 1/2 droždia, 250ml teplého mlieka, 1 čl cukru, 1,5 čl soli, 70 ml oleja alebo 100 g bravčovej masti. Cesto si vypracujeme a necháme podkysnúť.


PLNKA:

130 g hery, veľa cesnaku, soľ alebo vegeta. Heru si nechame v teple aby sa nam plnka lepšie rozotierala na cesto. Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.

FOTOPOSTUP:
 
  Cesto si po vykysnutý rozdelíme na dve veľké časti a jednu malú.

Jednu veľkú časť si rozdelíme na 4 a vyvaľkáme placky, potrieme plnkou, navrstvíme.

Posledný vrchný plát musí byť väčší aby sme ho mohli zahnúť.

Dáme na plech a takto nakrojíme.

Preložíme.

S druhým veľkým cestom to opakujeme a vložíme do vnútra.

Zase narežeme, ale dajte pozor aby to bolo narezané cik-cak a otvorime.

S malým kúskom cesta urobíme tiež to iste a vložíme do stredu. Takto necháme 1/2 hodinu podkysnúť.

Potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme. Pečieme 25 - 30 min. na 170 st. v teplovzdušnej rúre.

Cesto si môžete urobiť aj svoje obľúbené, aj nejakú inú plnku. Fantázií sa medze nekladú :) Slané plnky - syrové, cesnakové, salámové... Sladké plnky - tvarohové, orechové, makové ... (Potom ale treba zmeniť množstvo cukru a soli v ceste !!!) Prajem dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára