O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

streda 26. augusta 2015

Kavárna Nebespán - Kašperské Hory

V rámci našej tohtoročnej dovolenky na Šumave sme navštívili kaviareň Nebespán v Kašperských Horách. Kaviareň sa nachádza v secesnom dome z roku 1907. Viac o histórii budovy nájdete na stránke www.nebespan.cz . Tento podnik ako aj ten v predošlom článku sme našli na internete. Tentokrát však v rámci hľadania ubytovania, ktoré majitelia tejto kaviarne poskytujú. Apartmány sú vhodné hlavne pre rodiny s deťmi. Zaujali nás fotografie podávaného jedla, ktoré vyzerá na obrázkoch skutočne profesionálne. Kaviareň ponúka nápoje a jedlá z čerstvých, domácich surovín. Menu sa každý deň mení. Na pitie sme si vybrali ľadovú kávu, malinovú limonádu a pre syna jablčný mušt riedený vodou. Mušt sme si vybrali riedený kvôli synovi, aby nebol príliš sladký, v kaviarni predávajú aj neriedený. Nakoniec som mušt zdedil ja a synátor si pochutnával na sladučkej domácej malinovke :-) Káva bola dobrá, ale zdala sa nám trošku malá, nato že stála 59,- Kč, ale to bude asi aj tým, že tu používajú biokávu. A ako všetci dobre vieme, čo je BIO to je drahé.
Od začiatku trošku škrípal servis. Prvý mínus bol už ten, že nám priniesli skôr polievku ako nápoje. Polievku sme zabudli odfotiť. Objednali sme si klasickú českú kulajdu, ktorej sa nedalo nič vytknúť. Bola naozaj výborná, dostali sme k nej čerstvý chlebík. 

 
Manželka si vybrala filety z lososovitého pstruha na šaláte so zelenými fazuľkami na pare s medovo-zázvorovou zálievkou so zemiakovými chipsami. Jedlo bolo dobré, nechutila jej však zálievka. Navyše sa nám zdalo, že zelenina nebola až taká čerstvá ako všade na stránke opisujú. Šalát bol mdlý a paradajky boli na okrajoch bridké, ako keby boli nakrájané predchádzajúci deň a odložené v chladničke. Toto jedlo si vybrala kvôli synovi, keďže z detskej ponuky sme si nevybrali. Zemiaky zjedol junior. V ten deň boli v ponuke pre deti dve jedlá. Cestoviny s paradajkovou omáčkou a čučoriedkové knedlíky. Naše dieťa bohužiaľ nieje bežný detský stravník a ani jedno z toho nemá rád. Hlavne na sladké jedlá ho neužije. Hold rezeň je rezeň :-) Kde nieje mäso, to nieje jedlo - celá mama. Chceli sme králika, ale ten už nanešťastie nebol. To je ďalší mínus, ak prídete neskôr poobede, niektoré jedlá už nemajú. Ale to sa môže stať hocikde. Skôr nás prekvapilo to, že ani tých ospevovaných zákuskov nebolo veľmi na výber. A to už je trošku divné, ak sedíte v kaviarni s domácimi zákuskami a niet si z čoho vybrať. Zákusky vyzerali skvele, ale muffinov, sacherov a tiramisu už máme plné zuby. Počas letných dní si môžete posedieť na teraske. Tento rok však pobyty na letných terasách znepríjemňujú všadeprítomné osy.
 
Ja som si dal francúzsky quiche so slaninou a cibuľou a listovým šalátom. Ako vidíte na obrázku, ten šalát nie je veľmi "fresh". Quiche sám o sebe bol chutný, ale predpokladám, že bol upečený ešte ráno a pred podaním ho len prihriali.
 
Celkové hodnotenie - nápoje boli výborné, jedlo na pár drobností bolo chutné. Prostredie veľmi pekné. Ale čakali sme trošku viac. Hlavne personál bol taký vláčny. Čašníci, boli síce milí, ale trošku spomalení a miestami dezorientovaní.
Tu si môžete prečítať vydarenú recenziu o tejto kaviarni na scuk.cz . V závere to pekne vystihla p. Klára, zdieľam rovnaký názor. V hospudke u Štepána bolo lepšie :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára